سبد خرید شما خالی می باشد.
آیا رنگ مو روزه را باطل میکند (خامنه ای – مکارم – سیستانی)

افراد بسیاری در ماه مبارک رمضان روزه می گیرند و اگر از سلامت جسمی کافی برخوردار باشند این فریضه الهی را به جای می آورند. بسیاری از خانم ها از احکام ماه رمضان کم و بیش اطلاع دارند اما از آن جایی که مراجع تقلید با توجه به شرایط گوناگون در هر زمینه ممکن است حکم های متفاوتی داشته باشند این سوال برای بسیاری از افراد پیش می آید که نظر و حکم مراجع تقلید درباره رنگ ‌مو در ماه رمضان چیست؟ در این مقاله به بررسی این مساله از نظر چند مرجع تقلید مطرح می پرداریم. با مانی نی همراه باشید.

اغلب خانم ها می دانند که مو‌های رنگ شده ربطی به احکام روزه و نماز ندارد اما موضوع مهم انجام این عمل در ماه رمضان است. در انجام رنگ ‌مو معمولا ممکن است بوها و مواد شیمیایی غلیظی به حلق راه پیدا کند و این موضوع باعث اختلاف در بین برخی از علما شده است که آیا این بوها می توانند روزه را باطل کنند یا خیر؟ مراجع تقلید و علما نظرات مشابهی در این زمینه دارند اما به طور تخصصی به حکم سه مرج تقلید مطرح در این باره می پردازیم.

آیا رنگ مو روزه را باطل میکند (خامنه ای)

آیا رنگ مو روزه را باطل میکند (خامنه ای)

از نظر آیت الله خامنه ای رنگ کردن مو‌ها در ماه مبارک رمضان هیچ مشکلی ندارد و بلاملانع است. علاوه بر مواد شیمیایی می توان در این زمینه به حنا نیز اشاره کرد. حنا جز مواد طبیعی محسوب می شود و می توان آن را بر روی سر، دست و پاها استفاده کرد. در احکام بیان شده توسط آیت الله خامنه ای استفاده از تمام این موارد در ماه رمضان بلامانع است. بهتر است برای جلوگیری از ورود مواد شیمیایی مانند دکلره و اکسیدان از ماسک استفاده شود تا به حلق راه نیابند و ایجاد حساسیت نیز نکند. از نظر بسیاری دیگر از مراجع نیز این مساله جایز است و مشکلی برای روزه دار ایجاد نمی کند.

آیا رنگ مو روزه را باطل میکند (مکارم شیرازی)

آیت الله مکارم شیرازی در رساله خود این عقیده را دارد که زینت موی‌سر و حنا گذاشتن با روزه گرفتن منافاتی ندارد و خانم ها به راحتی و بدون هیچ دغدغه ای در ماه مبارک رمضان می توانند این کار را انجام دهند. در این رساله به طور مشخص سوال و جواب زیر دیده می شود.

سوال: رنگ کردن مو و گذاشتن حنا برای روزه دار چه حکمی دارد؟

جواب: رنگ کردن موی سر و حنا کردن آن، روزه را باطل نمی کند.

با توجه به این مورد افرادی که از آیت الله مکارم شیرازی تقلید می کنند با مراجعه به رساله ایشان می توانند مطلب مربوط به این مساله را پیدا کنند. استفاده از مواد شیمیایی به شرطی که دارای بوی غلیظ نباشد و مواد شیمیایی آن به صورت طعم وارد دهان نشود مشکلی ندارد. خوشبختانه امروزه موادی که در ساخت رنگ‌موها استفاده می شوند آسیب های کمتری دارند. مدل های جدید این محصول نیز به صورت گیاهی ساخته می شوند و در آن ها از مواد طبیعی استفاده می شوند. زینت دادن موی سر با مواد طبیعی و شیمیایی نه تنها در ماه رمضان و سایر ماه های حرام بلکه حتی در دوران قاعدگی نیز بلامانع است اما در مواردی به دلایل علمی بهتر است که خانم ها در دوران قاعدگی این کار را انجام ندهند تا تاثیر و نتیجه بهتری داشته باشد.

آیا رنگ مو روزه را باطل میکند (سیستانی)

آیا رنگ مو روزه را باطل میکند (سیستانی)

از آن جایی که هر فرد مسلمان وظیفه دارد که احکام شرعی مربوط به دین را بیاموزد و به آن ها عمل کند داشتن یک مرجع تقلید که بتواد احکام و ادله شرعی را استنباط کند بسیار ضروری است. از نظر آیت الله سیستانی رنگ کردن موی سر در ماه رمضان اگر به قصد حرمت شکنی اهل بیت و یا زینت بخشی در روزها و شب های قدر نباشد بلامانع است اما بهتر است که تمام مسلمانان چه شیعیان و چه اهل سنت متناسب با شان اهل بیت در هر ایامی رفتار کنند.

در هر صورت با توجه به موارد بالا متوجه می شویم که این موضوع در ماه رمضان از نظر سه مرجع تقلید مهم دینی جایز است و مانعی ندارد اما بهتر است برای احترام به مناسبت های خاص مانند شب های قدر این کار انجام نشود. استفاده از این مواد برای فرد روزه دار مشکلی ندارد و روزه او را باطل نمی کند.

نوشتن دیدگاه